Passie, kennis en kunde van een bloembollenfamilie

donderdag 23 april 2015

“De richting is belangrijker dan de snelheid”

LISSE — Vandaag lanceert de KAVB een videoportret van een bloembollenfamilie op de Keukenhof. De familie Van den Berg van het bedrijf Boltha laat in woord en daad zien wat het betekent om samen te werken tussen de bloembollen. De officiële lancering van deze korte film vindt plaats bij de bloembolleninzending van Boltha op de Keukenhof, vlakbij het Juliana paviljoen. Het familieportret is door VideoWerkt gemaakt op initiatief van de KAVB en is bedoeld om consumenten te informeren over de bloembollensector. In het familieportret wordt een realistisch beeld neergezet van de mensen die in de sector werken en leven.

Truus van den Berg van Boltha vindt het portret knap gemaakt: “De mensen van VideoWerkt zijn professioneel en persoonlijk. Voor ons was het een nieuwe ervaring om voor de camera te staan. Dat realiseren ze zich heel goed. De combinatie van het professionele en het persoonlijke van een familiebedrijf komt er ook goed uit. VideoWerkt kende de sector niet. Ik vind het knap hoe snel er na een gesprek een script ligt waarin ze de sector neerzetten. De doelgroep van de film is niet bekend met de sector en krijgt zo wel een goed beeld van hoe een familiebedrijf tegenwoordig werkt. We hebben het erg leuk gevonden om hier aan mee te werken.”

De KAVB is dit jaar een campagne gestart om consumenten beter bekend te maken met de bloembollensector. Op social media is begin maart een infographic verschenen met feiten en cijfers over de sector. Dit familieportret en een blog van Sjaak van den Berg voegen daar een meer persoonlijke noot aan toe. Later dit jaar volgen nog meer infographics, video’s en blogs over innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Ook stelt de KAVB elke maand professionele foto’s beschikbaar over actuele thema’s in de bloembollensector.