Speciale bloemenkeuring voor Najaarsbloeiende bolgewassen

dinsdag 22 september 2015

Graag nodigen wij u uit om mee te doen aan de speciale bloemenkeuring voor Najaarsbloeiende bolgewassen. Dit omvat natuurlijk zowel bollen, knollen als wortelstokken. In principe kunnen veel gewassen meedoen, maar voor Dahlia is er een eigen speciale keuring geweest, net als voor Crocosmia. Maar najaarsbloeiende crocussen, Colchicum, Sandersonia, Sternbergia, Nerine, Galanthus, najaarsbloeiende narcissen, etc. zijn bij uitstek geschikt om in te sturen. In geval van twijfel, beslist de commissie van nomenclatuur.

Er zijn twee prijsvragen (bij voldoende deelname): een voor de beste pot en een voor de beste vaas.

De keuring op maandag 28 september 2015 wordt net als de voorgaande jaren gehouden bij CNB in Lisse in de showruimte. Het materiaal dient om uiterlijk 11:00 uur klaar te staan voor beoordeling door de deskundige jury.

Deze keuring biedt de mogelijkheid om eens extra de aandacht te vestigen op die prachtige najaarsbloeiende bolgewassen. Zowel in de tuin als op de patio kunnen najaarsbloeiende bolgewassen het seizoen fors verlengen. Verder zijn ze onmisbaar voor de jaarrond bloeiende tuin met bolgewassen.