Leliekeuring op 4 november 2015

donderdag 22 oktober 2015

Ook dit jaar organiseert de KAVB weer een speciale leliekeuring in samenwerking met CNB.
Wellicht heeft u al een uitnodiging ontvangen van CNB, maar een extra uitnodiging kan vast geen kwaad. Sterker nog, misschien was u het al weer vergeten en ziet u nu toch mogelijkheden om mee te doen aan deze keuring. Dit jaar wordt bij CNB ook de Plasbokaal gekeurd, zodat er nog meer lelies te zien zijn.
Van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november vindt de CNB Lelieweek plaats in het handelscentrum van CNB. In deze week staat de lelie in het middelpunt van de belangstelling.

Tijdens de show wordt zowel het handelssortiment als het noviteitensortiment geshowd.
Ook dit jaar organiseert de KAVB een keuring met prijsvragen. Op woensdagochtend 4 november om 11:00 uur zal de keuring verricht worden. Die ochtend zal ook de Plasbokaal gekeurd worden.

Het prijsvraagprogramma luidt als volgt:
Afgesneden lelies:
- Prijsvraag 1: Aziatische en LA typen (minimaal 7 takken)
- Prijsvraag 2: Oriental en OT typen (minimaal 5 takken)
- Prijsvraag 3: Overige typen (minimaal 5 takken)
Op pot:
- Prijsvraag 1: Aziatische en Oriental (minimaal 3 potten)
De CNB productweek Lelie is van 2 november t/m 6 november op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur vrij te bezoeken bij CNB: Heereweg 347 te Lisse.

De beste in elke prijsvraag krijgt een certificaat. Alle aandacht wordt op deze manier op de winnaars gericht. Afhankelijk van de competitie worden ook de tweede en derde plaats in elke categorie aangewezen door de jury. Het is dus niet meer zo dat elke vaas een eigen cijfer krijgt. Het staat de jury natuurlijk altijd vrij om bijzondere inzendingen onder de aandacht te brengen. Dat zal ook zeker in het persbericht en onze verdere communicatie worden meegenomen.
Naast de gebruikelijke verslaglegging in Bloembollenvisie wordt er ook aandacht besteed aan deze keuring door een fotoverslag op de vrij-toegankelijke Facebook pagina van de KAVB te plaatsen. Wanneer u deze pagina deelt met uw eigen Facebook contacten, kunnen we met z’n allen het prachtige product lelie wereldwijd onder ieders aandacht brengen. Ook CNB zal natuurlijk aandacht besteden aan deze lelieshow.
U bent van harte welkom om uw lelies in te sturen voor deze lelie show.