KAVB-Keuringen in April

dinsdag 29 maart 2016

De KAVB organiseert drie speciale narcissenkeuringen in de maand april. Op maandag 4 en 25 april bij CNB in Lisse en op donderdag 14 april op de Floratuin in Julianadorp in samenwerking met CNB. De keuringen in Lissen beginnen om 11:00 uur en die op de Floratuin om 10:00 uur. Het materiaal moet dan in tentoonstellingskwaliteit klaar staan voor de jurering. Naam van het product en van de inzender moeten worden vermeld.

Er zijn drie prijsvragen op de narcissenkeuringen:
De beste pot         1 cultivar    5 bloemen per cultivar
De beste vaas       1 cultivar   10 bloemen
De beste collectie  3 cultivars   3 bloeiwijzes per cultivar

Op maandag 4 april organiseert de KAVB een speciale Hippeastrum (Amaryllis) keuring bij CNB in Lisse. Ook hier wordt om 11:00 gestart met de jurering. Er zijn twee prijsvragen:
Beste pot:            3 potten per cultivar
Beste vaas:          5 stelen per cultivar

Op maandag 18 april wordt er nog een Muscari-keuring georganiseerd door de KAVB bij CNB in Lisse. Ook hier twee prijsvragen: de best pot en de beste vaas.

De commissie kan het prijsvragenprogramma wijzigen, wanneer er te weinig of te veel inzendingen zijn in een categorie.

Over elke keuring wordt een nieuwsbericht uitgegeven met de keuringsresultaten. Verder wordt een fotoverslag op de KAVB Facebookpagina geplaatst, dat via Google door iedereen bezocht kan worden. Door die pagina te delen wordt het bericht extra goed verspreid en ontstaat er nog meer publiciteit over bloembolgewassen.