Calla (Zantedeschia) op de KAVB bloemenkeuring bij CNB

dinsdag 24 mei 2016

Vandaag, maandag 23 mei 2016 organiseerde de KAVB een keuring met als thema Calla (Zantedeschia).

Inzender Kapiteyn Group gaf gehoor aan de oproep in te zenden en zond een mooie collectie in, zo wel op de vaas als op de pot. Jammer dat er geen competitie was met andere inzenders, maar Kapiteyn liet het product in optima forma zien. De bezoekers van showruimte kregen een leuk assortimentje te zien. Via internet en Facebook zal de rest van het vak ook kunnen genieten van het product Calla (Zantedeschia).

Op vaas werden o.a. de witte ‘Captain Ventura’, de gele ‘Captain Solo’ en ‘Captain Hollywood’ gebracht. ‘Captain Graceland’ kreeg het certificaat beste Calla op vaas, vanwege de stevige steel, de grote bloemen en de aparte kleurstelling: van binnen bijna zwart en aan de buitenzijde gemarmerd.

Op pot werden o.a. ‘Captain Tulsa’, ‘Captain Cheerio’ en de gele ‘Captain Solo’ geshowd.
De compacte en rijkbloeiende donkerroze-rode ‘Captain Lovely’ kreeg het certificaat voor de best ingezonden Calla op pot. ‘Captain Lovely’ had een mooie intense kleur.

Calla of Zantedeschia is prima te gebruiken als snijbloem of potplant voor binnen. Op de patio, het terras of de tuin biedt het product eveneens veel mogelijkheden. Zowel door vorm als kleur is het een blikvanger in de tuin. De houdbaarheid van Calla is over het algemeen goed en in de showruimte bij CNB in Lisse zijn ze meer dan twee weken in goede kwaliteit te bewonderen.