Bloemenkeuringen zomer 2016

vrijdag 29 juli 2016

Tijdens de zomer zijn er drie speciale keuringen gepland in de keuringszaal bij CNB in Lisse. Uiteraard lopen de reguliere maandagse keuringen gewoon door.

Op woensdag 3 augustus (dus niet op maandag) wordt de gladiolenkeuring gehouden. CNB start die dag met haar CNB Gladiolen Tweedaagse.

Er zijn drie prijsvragen:
1. de beste grootbloemige gladiool
2. de beste kleinbloemige gladiool
3. de beste overige gladiool (pot, nanus, colvillii, etc.)

Bij voldoende deelname wordt naast de beste in elke categorie ook nummer twee en drie met een certificaat beloond. De keuring start om 11:00 uur, dus dan moeten de vazen met elk 10 takken klaar staan voor de jury.

Op maandag 15 augustus organiseert de KAVB een Crocosmiakeuring in de keuringszaal bij CNB in Lisse.

Op maandag 5 september organiseert de KAVB een speciale Dahliakeuring in de keuringszaal bij CNB in Lisse. CNB organiseert die week de CNB Dahlia week.

KAVB publiceert met een nieuwsbericht en een fotoverslag op de KAVB Facebookpagina de resultaten van de keuringen. Door de Facebookpagina te delen zorgt u voor extra publiciteit. Bloembollenvisie zal zowel voor de digitale nieuwsbrief als voor het blad verslagleggen van de keuringen. Ook andere bladen krijgen een uitnodiging. CNB besteed uiteraard ook aandacht aan uw mooie zomerse product.