Crocosmiakeuring 2016

woensdag 10 augustus 2016

Op maandag 15 augustus 2016 organiseert de KAVB een speciale Crocosmiakeuring bij CNB in Lisse. CNB organiseert die gehele week een CNB Crocosmiaweek.

Het prijsvragenprogramma (bij voldoende deelname):

1. Beste vaas handelssortiment
2. Beste vaas noviteit
3. Beste pot
4. Beste collectie

Geregistreerde cultivars en cultivars met kwekersrecht worden gerekend tot het handelssortiment. In geval van twijfel beslist de commissie van nomenclatuur of een cultivar gerekend wordt tot het handelssortiment of tot de noviteiten. De inzendingen dienen van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Er wordt bij de beoordeling ook gelet op uniformiteit.
De jurering start om 11:00 uur, zodat alle inzendingen dan klaar moeten zijn voor beoordeling. De winnaars in elke categorie krijgen een certificaat. De overige inzendingen krijgen geen certificaat. Van de keuring verschijnt een fotoverslag op de KAVB Facebookpagina. Door die te delen gaat Crocosmia de wereld over. Verder maakt de KAVB een nieuwsbericht over deze keuring. Bloembollenvisie besteed zowel via de digitale nieuwsbrief als via het vaktijdschrift aandacht aan deze Crocosmiakeuring. Kortom uw Crocosmia kan zo in de schijnwerpers komen te staan.