Opening bloembollen plantseizoen 2016-2017

vrijdag 30 september 2016

Het is zover: de temperatuur begint nu echt te dalen en de bloembollen kunnen de grond in! Omdat we graag willen dat heel Nederland hieraan denkt, organiseert de KAVB de komende weken een flink aantal feestelijke beplantingen met bloembollen. Met kleurrijk bloeiende beplantingen ziet Nederland er komend voorjaar immers een stuk vrolijker uit!

De start van het plantseizoen vindt dit jaar plaats op dinsdag 4 oktober. Op die datum gaan 60.000 voorjaarsbloeiers de grond in bij woonservicecentrum Rietveld in Alphen aan den Rijn. Bewoners zullen dan samen met kinderen de eerste bloembollen planten. Op de dagen erna staan verschillende plantacties in de KAVB-kringen gepland. Zo wordt op 6 oktober een border bij het Provinciehuis Drenthe opgefleurd met saffraankrokussen. In Flevoland wordt begin oktober een rotonde beplant en ook in Noord-Holland worden op rotondes en in parken bloembollen geplant. Hierbij is de samenwerking gezocht met studenten van het Clusius college in Grootebroek, Hoorn en Amsterdam.

Niet alleen de KAVB organiseert in deze periode beplantingen. Op donderdag 6 oktober worden de eerste bollen geplant in het grote mozaïek op de Keukenhof dat dit jaar in het teken staat van het thema Dutch Design. Tevens organiseert de Keukenhof op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober de jaarlijkse Nationale bollenmarkt. Hier kunt u volop bloembollen direct bij de kweker kopen.