Leliekeuring 2016

donderdag 20 oktober 2016

Ook dit jaar organiseert de KAVB op woensdag 2 november 2016 een speciale leliekeuring in samenwerking met CNB.
CNB organiseert van 2 tot en met 4 november 2016 de CNB Leliedagen. Dus het product lelie komt in de schijnwerpers te staan.

Ook dit jaar organiseert de KAVB een keuring met prijsvragen. De keuring wordt gehouden in de showruimte bij CNB. Op woensdagochtend 2 november om 11:00 uur zal de keuring verricht worden.

Het prijsvraagprogramma luidt als volgt:

Afgesneden lelies:
- Prijsvraag 1: Aziatische en LA typen (minimaal 7 takken)
- Prijsvraag 2: Oriental en OT typen (minimaal 5 takken)
- Prijsvraag 3: Overige typen (minimaal 5 takken)
Op pot:
- Prijsvraag 1: Aziatische en Oriental (minimaal 3 potten)
De CNB Leliedagen zijn tussen 8.30 uur en 17.00 uur vrij te bezoeken bij CNB: Heereweg 347 te Lisse.

De beste in elke prijsvraag krijgt een certificaat. Alle aandacht wordt op deze manier op de winnaars gericht. Afhankelijk van de competitie worden ook de tweede en derde plaats in elke categorie aangewezen door de jury. Het is dus niet meer zo dat elke vaas een eigen cijfer krijgt. Het staat de jury natuurlijk altijd vrij om bijzondere inzendingen onder de aandacht te brengen. Dat zal ook zeker in het persbericht en onze verdere communicatie worden meegenomen.
Naast de gebruikelijke verslaglegging in Bloembollenvisie wordt er ook aandacht besteed aan deze keuring door een fotoverslag op de vrij-toegankelijke Facebookpagina van de KAVB te plaatsen. Wanneer u deze pagina deelt met uw eigen Facebook contacten, kunnen we met z’n allen het prachtige product lelie wereldwijd onder ieders aandacht brengen. CNB zal natuurlijk ook aandacht besteden aan deze lelieshow.
U bent van harte welkom om uw lelies in te sturen voor deze lelieshow.