Bijzondere bloemenkeuringen van de KAVB in februari

vrijdag 3 februari 2017

Op maandag 13 februari 2017 organiseert de KAVB een Muscari-keuring in samenwerking met CNB. CNB organiseert aansluitend een CNB Muscari-Week in haar handelscentrum in Lisse.

Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en de beste pot en de beste vaas aanwijzen. Deze winnaars krijgen een certificaat. Er wordt om 11:00 uur gestart met de jurering, dus dan moeten alle inzendingen klaar staan.

Op donderdag 23 februari 2017 organiseert de KAVB een Tulpen-keuring in samenwerking met IGH in Schagen. IGH organiseert aansluitend een IGH Voorjaarsshow van drie dagen. Ook hier start de keuring om 11:00 uur. Het gaat om de beste snijtulp op pot (minstens 9 stuks per pot), de beste pottulp (minstens 9 stuks per pot) op pot, de beste vaas (minstens 15 bloemen per vaas) en de beste broeibak. De winnaar krijgt een certificaat.

Op de maandagen 6, 20 en 27 februari houdt de KAVB natuurlijk “gewone” keuringen op maandag, waarbij geen speciaal gewas centraal staat, maar deze keuringen kunnen ook heel bijzonder zijn door de diversiteit en kwaliteit van de inzendingen.

Van alle keuringen wordt een fotoverslag gemaakt dat door iedereen te zien is op de Facebook pagina van de KAVB.