Rijke Hippeastrum (Amaryllis) keuring in Lisse bij CNB

dinsdag 4 april 2017

De jaarlijkse keuring met als thema Hippeastrum (Amaryllis) is door de sector goed opgepakt en resulteert daardoor in een boeiende show van dit prachtige product.

Floralia pakte goed uit met een groot aantal verschillende cultivars, zowel op pot als op vaas. Gerrianne Boerman wist heel creatief deze inzending naar een hoger plan te brengen. Voor die inspanning kende de jury een Gouden medaille toe.

De beste pot werd de dubbele rode ‘Amarantia’, goed op kleur, mooi regelmatig en zeer uniform. De inzender was Floralia uit Lisse. Deze inzender liet verder o.a. ‘Clown’, ‘Double Dream’, ‘Ice Queen’, ‘Red Rival’ en ‘Fairytale’ zien.

Fa. Gebr. Van Velden uit ’s-Gravenzande zond o.a. de dubbele witte ‘Akiko’ en de aparte ‘Bogota’ in.

Fa G. van Staalduinen en Zn, eveneens uit ’s-Gravenzande, liet o.a. ‘Matterhorn’ en de nieuwe zaailing ‘Amore’ zien op pot.

De beste vaas werd de witte ‘Himalaya’ van A.G. Boers. Dezelfde inzender liet ook een mooie vaas ‘Superstar’ zien. Fa. Gebr. Van Velden showde o.a. ‘Satiago’ en N.L. van Geest ‘Neon’, ‘Picotee’ en nummer 6. Van Staalduinen en/of Floralia lieten nog de bekende ‘Adele’, ‘Gervase’, ‘Matterhorn’ en ‘Ambiance’ zien.

Al met al een indrukwekkende show. Op de Facebookpagina van de KAVB kunt u een fotoverslag van de keuring vinden. De komende tijd is deze keuring nog bij CNB in Lisse te bezoeken.