Mooie Muscari cultivars on show

woensdag 19 april 2017

De tweede Muscari keuring van dit seizoen werd op dinsdag 18 april 2017 georganiseerd door de KAVB in de showruimte bij CNB in Lisse. Het werd een bescheiden keuring van hoge kwaliteit. De verschillende deelnemers brachten Muscari in topkwaliteit. Een feest om te zien.

Bij de Muscari op pot zond Assembol Flowerbulbs uit Breezand de witte ‘Siberian Tiger’ en de blauw met witte ‘Mountain Lady’ in. Muscari bv uit Breezand zond ‘Esther’ in. Kwekersvereniging Blue Smile zette prima potten van de lichtblauwe ‘Big Smile’ neer.

Kwekersvereniging Blue Magic zond ‘Ocean Magic’ en ‘White Magic’ in.

De kopgroep waar de winnaar uit kwam bestond uit ‘Marleen’ van Flower Power uit Breezand en ‘Night Eyes’ van Muscari Supply’. Uit eindelijk koos de jury ‘Night Eyes’ met het scherp afgetekende witte randje op de bloemetjes als de beste. De jury vond het een zeer opvallende cultivar die in topkwaliteit en optima forma werd ingezonden.

Het aantal vazen was zeer beperkt. Assembol liet een witachtige mutant van ‘Mountain Lady’ zien. Flower Power zond een violette Muscari latifolium zaailing in die door de jury werd beoordeeld als de meest veelbelovende nieuwigheid op vaas. Deze cultivar vergroot door zijn kleurstelling het palet van Muscari latifolium, waar inmiddels al een klein sortiment zich begint te ontwikkelen.

De Muscari inzendingen zijn natuurlijk de gehele week en de volgende week nog te bewonderen bij CNB in de showkas. Een fotoverslag staat op de Facebookpagina van de KAVB.