Oproep registratie dahlia's

woensdag 24 mei 2017

Het wordt weer tijd om dahliacultivars in te zenden voor registratie. Net als vorig jaar zijn er twee mogelijkheden: via de KAVB proeftuin of via de CNB showtuin.

Via de KAVB proeftuin:
Voor de opplant voor registratie zijn 8 goed bewortelde potkluiten nodig. Deze kunnen met het aanmeldingsformulier op het KAVB secretariaat worden aangeleverd. De kosten zijn voor een niet-lid van de KAVB € 215,- en voor een lid € 155,- voor de opplant van een dahlia ter registratie. De cultivars worden dan opgeplant op de KAVB-proeftuin. Aanmeldingen tot en met 9 juni bij vanscheepen@kavb.nl met formulier en foto. Inleveren van materiaal tot 9 juni 2017.

Via CNB showtuin:
Net als vorig jaar is het mogelijk dat dahlia's die opgeplant zijn op de CNB-showtuin gebruikt kunnen worden voor de KAVB-registratie. Voor een aantal inzenders kan dit veel efficiënter zijn. Beoordeling wordt net als op de eigen KAVB-proeftuin verricht door de KAVB dahliacommissie in combinatie met de KAVB-taxonomen. Inzenders van de CNB-showtuin, die van deze mogelijkheid gebruik wil maken, moeten zelf duidelijk de KAVB voor 1 augustus per mail melden dat zij hun cultivar willen laten registreren via de opplant op de CNB-showtuin en daarvan de kosten zullen dragen. Uiteraard is ook een aanmeldingsformulier met foto nodig. Beoordeling via de CNB-showtuin kost niet-leden € 165,- en KAVB-leden € 115,-. Alle prijzen excl. BTW. en inclusief het reserveren van de naam.

Informatie bij Johan van Scheepen .