Maandag 14 augustus KAVB-Crocosmia keuring bij CNB

donderdag 10 augustus 2017

Maandag 14 augustus 2017 organiseert de KAVB weer een Crocosmiakeuring. Dit is in samenwerking met CNB die ook die week een CNB Crocosmiaweek organiseert in het CNB handelscentrum.

Het prijsvragenprogramma (bij voldoende deelname):

1.            Beste vaas handelssortiment

2.            Beste vaas noviteit

3.            Beste pot

4.            Beste collectie

Geregistreerde cultivars en cultivars met kwekersrecht worden gerekend tot het handelssortiment. In geval van twijfel beslist de commissie van nomenclatuur of een cultivar gerekend wordt tot het handelssortiment of tot de noviteiten. De inzendingen dienen van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Er wordt bij de beoordeling ook gelet op uniformiteit. Wij adviseren de vazen niet te vol te maken, want dan komt uw product niet voldoende uit.

De jurering start om 11:00 uur, zodat alle inzendingen dan klaar moeten zijn voor beoordeling. De winnaars in elke categorie krijgen een certificaat. De overige inzendingen krijgen geen certificaat. Van de keuring verschijnt een fotoverslag op de KAVB Facebookpagina. Door die te delen gaat Crocosmia de wereld over. Verder maakt de KAVB een nieuwsbericht over deze keuring. Bloembollenvisie besteed zowel via de digitale nieuwsbrief als via het vaktijdschrift aandacht aan deze Crocosmiakeuring. Kortom uw Crocosmia kan zo in de schijnwerpers komen te staan.