Tulp Dutch Master bij opening Hermitage

vrijdag 13 oktober 2017

Afgelopen vrijdag 6 oktober vond de officiële opening plaats van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de Tsaren. 63 Pronkjuwelen uit een van de opzienbarendste Petersburgse schatten zijn naar Nederland gekomen. En ook hier prijkte de Tulp ‘Dutch Master’, welke afgelopen mei speciaal voor deze gelegenheid gedoopt werd in samenwerking met de KAVB.

Als vooraankondiging van deze tentoonstelling werd op woensdag 10 mei in de Hermitage Amsterdam deze nieuwe tulp gepresenteerd en officieel met Amstelwater gedoopt tot Hollandse Meesters-tulp. Uit handen van Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group, ontving Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, de eerste bos geelwitte tulpen met paarse kartelrand.

Deze tulp werd aangeleverd door Sandra Balk van Creatizz, die ook verantwoordelijk was voor de styling.  Het was Wim Balder, van Cotulip, die deze tulp broeide en zelfs nu in oktober tot een mooie bloei ontwikkelde. Tijdens de opening werd deze ‘Dutch Master Tulp’ ook aangeboden aan de echtgenoot van Michail Piotrovsky, directeur van de Hermitage in St. Petersburg.

In de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, oogappels van de tsaren

stralen drieënzestig werken van vijftig Hollandse schilders. Nagenoeg alle grote meesters van de Gouden Eeuw zijn vertegenwoordigd. Er komen maar liefst zes werken van de hand van Rembrandt, zoals de wereldberoemde schilderijen Flora en Jonge vrouw met oorbellen.

Deze bijzonder tentoonstelling is nu te bewonderen tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage in Amsterdam.

Voor de foto's verwijs ik u naar onze facebookpagina.