Mooi overzicht Muscari cultivars in Lisse

dinsdag 12 februari 2019

De KAVB organiseert een speciale Muscari keuring op maandag 11 februari 2019 bij CNB in Lisse. De keuring is bedoeld om gebroeide Muscari op pot te showen.

Een zestal inzenders lieten een of meer potten Muscari zien. Vooral het moderne sortiment werd geshowd.

Kwekersvereniging Big Smile uit Breezand liet verschillende potten van ‘Atlantic’ en ‘Big Smile’ zien in verschillende broeistadia. Drie potten ‘Big Smile’ werden in optima forma geshowd. Drie potten prima op kleur en in tentoonstellingskwaliteit. Mooie groten trossen, compacte planten en zeer uniform. Deze potten ‘Big Smile’ kregen de eerste prijs.

Assembol uit Breezand showde een potje ‘Mountain Lady’. Flower Power liet in een zeer verzorgde inzending verschillende potten ‘Marleen’ zien. De bijna witte ‘Alaska’ en verschillende zaailingen. A.C. Wente & Zn uit Breezand liet een fraaie pot ‘Marleen’ zien. Mooi compact en goede verhouding bloem-blad. Deze pot ‘Marleen’ kreeg de tweede prijs.

Muscari BV uit Breezand liet 5 verschillende cultivars zien. De licht gekleurde ‘Esther’ trok zeker de aandacht, maar de meer egale pot met zaailing 09-21-K kreeg de derde prijs. Deze inzender showde verder nog ‘Lindsay’, 09-23-K en ‘Carola’. André Weijers uit Noordwijkerhout zond een gemengde inzending bolgewassen in en speelde in op het thema van deze keuring door nog een pot met de gewone M. armeniacum en met ‘Cupido’ te laten zien.

Al met al een leuke keuring, waarbij een grote narcisseninzending van Fa J.H. Oostdam het voorjaarsaspect nog eens versterkte. Deze keuring is een bezoek waard, lukt dat niet, dan is er gelukkig binnenkort een fotoverslag om Facebook.

Op de Facebookpagina van de KAVB komt binnenkort een foto impressie van deze Muscari keuring. De inzendingen Muscari zijn nog de gehele week te zien in de showruimte in het handelscentrum van CNB in Lisse.

 

Ni