Mooie narcissen in Lisse

vrijdag 29 maart 2019

De KAVB organiseert al jaren speciale bloemenkeuringen met als centraal thema de narcis. 

Afgelopen maandag 25 maart 2019 was het weer zo ver en werd er door verschillende inzenders narcissen ingezonden. Het enthousiasme was beperkt, maar uiteindelijk toch een aardige narcissenkeuring.

Er werden twee prijzen toegekend door de vakjury. De inzending van Fa. J.H. Oostdam uit Voorhout kreeg het certificaat voor de beste collectie narcissen. Ook de beste pot narcissen  van de keuring was er een van Oostdam: ‘Yellow Salome’. Een zeer mooie pot, uniform, rijkbloeiend in combinatie metn gave bloemen en een goede verhouding bloem-blad.

Oostdam zond allerlei narcissen in, zoals ‘Gay Kybo’, ‘Delta Flight’, ‘Rimski’, ‘Tutankhamun’, ‘Bright Flame’, ‘Snoopie’, ‘Peaches and Cream’ en ‘Segovia’.

Eric Breed uit Lisse zond een collectie narcissen in met o.a. ‘Whisky Galore’, ‘Regal Bliss’, ‘Trick or Treat’, ‘Callander’, ‘Kildavin’, ‘Pismo Beach’ en ‘Forty-Niner’. Een boeiende collectie van narcissen, die we weinig zien.

Chr. Van der Salm uit Lisse liet een collectie zaailingen en ‘Mondragon’ op vaas zien. Opvallend was nummertje 2 de geel met witte cylamineusachtige zaailing met zeer grote gele kroon. Een andere zaailing van het cylamineus-type, nummertje 8 trok ook de aandacht door de mooie gele bloem.

Een fotoverslag is te vinden op de Facebookpagina van de KAVB.