Indrukwekkende Muscari show in Lisse

dinsdag 23 april 2019

Op maandag 15 april 2019 organiseerde de KAVB bij CNB in Lisse een Muscarikeuring.

Verschillende inzenders deden hun best met als resultaat een boeiende verzameling Muscari cultivars.

De prijs voor de beste pot ging naar ‘Night Eyes’ van KV Muscari Supply uit Lisse. Een super pot in topkwaliteit. Zeer uniform en pressies in het goede stadium. Uitstekende verhouding bloem-steel-blad. Een tros met vrij donkere blauwe bloemetjes met opvallend witte randjes. Kortom een echte topper.

De tweede prijs ging naar ‘Carola’ van Muscari BV uit Breezand. KV Big Smile lieten goede potten van de inmiddels bekende ‘Atlantic’ en ‘Big SMile’ zien. Assembol liet twee goede potten van de witte ‘Siberian Tiger’ zien. De grote en gevarieerde collectie van Smakman Bloembollen Breezand kreeg een Gouden medaille. Grote bakken van de witte ‘Casablanca’ en de lichtblauwe ‘Cool Blues’ en de blauwe ‘Soulmate’ maakten indruk. Daarnaast liet Smakman verscheidene potjes verschillende zaailingen zien. In totaal werden er acht verschillende nummertjes geshowd, waaronder ook een pot ‘White Magic’.

Kwekerij de Schüllhorn uit Anna Paulowna liet een zeer gevarieerde collectie bijzondere bolgewassen zien en kreeg daarvoor een Gouden medaille. Onderdeel van deze collectie waren Muscari ‘Peppermint’, ‘White Pearl’ en ‘Baby’s Breath’. Echt bijzonder was de grote pot ‘Maxabel’, een unieke en nieuwe tweekleurige miniatuur Muscari. ‘Maxabel’ kreeg van de jury een Eervolle vermelding.

Muscari is een gewild bolproduct zowel als snijbloem als op de pot en daarnaast een uitstekend bolgewas voor tuin en park.

Een fotoverslag van deze Muscarikeuring is te vinden op de facebookpagina van de KAVB.