KAVB steunt actie van de boeren!

woensdag 2 oktober 2019

Duizenden boeren en tuinders hebben op 1 oktober aandacht gevraagd voor hun positieve bijdrage aan de maatschappij, het landschap en de voedselvoorziening. De KAVB steunt deze actie van de boeren.

Algemeen voorzitter van de KAVB René le Clercq: “Boeren en tuinders werken elke dag ongelofelijk hard om Nederland van groene en gezonde producten te voorzien. Daarvoor werken ze in en met de natuur. Hun kennis en kunde levert een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening in Nederland en de wereld, nu en in de toekomst. De manier waarop in Nederland wordt omgegaan met hardwerkende mensen die zich dagelijks met hart en ziel inzetten is niet acceptabel”.

De maat is voor de agrarische sector vol. “De maatregelen rond het Programma Aanpak Stikstof vormen de spreekwoordelijke druppel. Een besluit dat ook grote impact en gevolgen heeft voor de bloembollensector. Maar de boeren en tuinders worden al veel langer en vaker in het verdomhoekje gezet door de politiek. En dat is niet terecht. De Nederlandse land- en tuinbouw staat wereldwijd bekend vanwege zijn kwaliteit en duurzaamheid. Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet in het verlagen van de milieulast. De inspanningen van de Nederlandse boeren en tuinders leiden tot resultaat. Het is de hoogste tijd dat deze inspanningen ook worden gewaardeerd door de politiek!”

Le Clercq is enorm trots op het signaal dat de boeren en tuinders hebben gegeven. “De agrarische sector staat zij aan zij en de Nederlandse maatschappij staat achter ons. Hier kan de politiek niet omheen. Complimenten aan de organisatoren!”