Schitterende lelieshow in Lisse

dinsdag 12 november 2019

De KAVB organiseert samen met CNB een leliekeuring tijdens de CNB Leliedagen van 4 t/m 8 november 2019 in Lisse. De KAVB leliecommissie heeft de inzendingen gekeurd op woensdag 6 november. De kwaliteit was zeer goed, zeker gezien het feit dat het al november is. Naast de veredelingsbedrijven deden ook broeierijbedrijven mee, zodat de prijsvragen min of meer verdubbeld werden: voor broeierijbedrijven en voor veredelingsbedrijven.

In de categorie AZ/LA-broeierij kreeg Bredefleur  uit Moerkapelle met ‘Bach’ de 1e prijs. Prima vaas, prima stadium en mooi gezond groen blad. De 2e prijs ging naar ‘Idaho’ van Double Check Lily uit Moerkapelle. Hoewel iets aan de rijpe kant was deze vaas zeer uniform, alle bloemen hadden dezelfde tint oranje en alle knoppen komen tot bloei.

In de categorie OR/OT-broeierij werd alleen een 1e prijs toegekend en wel aan de witte ‘Zambesi’ van Qualily uit Poeldijk.

In de categorie longiflorum-broeierij kreeg de vaas ‘Watch Up’ van Bredefleur een eervolle vermelding.

In de categorie OR/OT-veredeling ging de 1e prijs naar ‘Genzano’ van Royal van Zanten, Hillegom. De 2e prijs ging naar de eveneens witte ‘Bresso’ van World Breeding uit Breezand.

In de categorie AZ/LA-veredeling ging de eerste prijs naar ‘Puskas’ van De Jong Lelies Holland, Andijk. De 2e prijs ging naar de oranje ‘Denver’ van Vletter & Den Haan uit Rijnsburg.

De beste longiflorum-veredeling werd ‘Torre del Sol’ van De Jong Lelies.

De prijsvraag voor potlelies werd gecombineerd voor zowel broeierij als veredeling en de 1e prijs ging naar ‘Starlight Express’ van Van Schie Potlelies uit Honselersdijk. De 2e prijs ging naar ‘Bandiera’ van Vletter & Den Haan.

De 1e prijs voor dubbele lies-veredeling ging naar zaailing 15-62-1 van Vletter & Den Haan.

Naast bovengenoemde inzenders liet KV Roselily een vijftal dubbele cultivars zien, waaronder ‘DL 111087’ Anouska en ‘DL112317’ Samantha. Lilies of Life uit Rijnsburg liet zeven verschillende cultivars zien, waaronder ‘Hardrock’ en ‘Ravello’.

Op  de facebookpagina van de KAVB is een fotoverslag van deze show te vinden.