Tulpenweelde in Schagen

donderdag 27 februari 2020

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft de tulpen op de Voorjaarsbloemenshow IGH gekeurd op 26 februari 2020. De show bij IGH in Schagen is de komende dagen voor vakgenoten nog te bezoeken tot en met zaterdagochtend.

Bij de broeibakken was de competitie sterk. De grote rode ‘Hero’ van Van Woesik Veredeling uit Breezand kreeg de 1e prijs in deze categorie. De 2e prijs ging naar de gevlamde tulp 04-32-03454-15 paars wit van Borst Bloembollen uit Obdam. Voor een gevlamde tulp opmerkelijk uniform. De 3e prijs ging eveneens naar Borst Bloembollen voor de zeer strakke bak ‘Seadov Parrot’.

Bij de snijtulpen op pot ging de 1e prijs naar ‘La Mour’ van Marax Tulips, Venhuizen. Deze roodrose tulp heeft prima verhoudingen en een goed gevulde en gefranjerde bloem met prima poot. De 2e prijs ging naar zaailing 02-141-413 F1-147. Deze tulp is rose met wit en heeft een slanke bloem in combinatie met mooi opgaand blad en goede poot. De gele 01-25-4 van Van Woesik Veredeling uit Breezand kreeg de 3e prijs. Zonder meer een goede tulp in heldere kleur geel.

Bij de pottulpen op pot werd de 1e prijs toegekend aan ‘Brisbane’ van Boltha uit Breezand. Mooie gevulde en gefranjerde bloemen maken van deze potten een toppertje.

De show is erg de moeite waard met erg veel verschillende cultivars en zonder meer een bezoek waard.

Op  de facebookpagina van de KAVB is binnenkort een fotoverslag van deze show te vinden.