Voorjaarsbloeiers voor registratie inzenden

donderdag 10 september 2020

Het is weer tijd om nieuwe cultivars voor opplant op de KAVB-proeftuin in te zenden. Tulp en narcis kunnen tot 15 oktober 2020 ingestuurd worden, de overige bolgewassen tot 1 november 2020. Alle inzendingen worden beoordeeld op onderscheidbaarheid, uniformiteit en stabiliteit.

Een juiste identiteit gekoppeld aan een unieke cultivarnaam is de basis voor kwaliteit binnen de keten. Als registratieautoriteit verzorgt de KAVB al jaren de registratie van nieuwe bolgewassen via haar proeftuin. De registraties worden gepubliceerd in Greenity en opgenomen in de KAVB-database siergewassen. Ook worden de registraties voorzien van een Edibulbcode ten behoeve van onder andere het Ketenregister. De registraties worden verder als naam opgenomen in de CPVO Plant Variety Finder.

Voor het opplanten en registreren van al uw nieuwigheden heeft de KAVB dertig gezonde, goed bloeibare bollen in één maat nodig. Bij mutanten ontvangen we ook graag ter vergelijking de cultivar waaruit uw mutant is ontstaan.

Naast het formulier ontvangen wij ook graag een (digitale) foto van uw inzending. Het inleveradres voor de bollen is: KAVB, Weeresteinstraat 10A, Hillegom of Postbus 175, 2180 AD Hillegom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de KAVB: 0252 – 536950.

Het aanmeldingsformulier en informatie over kosten en aanmelding vindt u hier.