De KAVB organiseert speciale tulpenkeuring bij IGH

woensdag 23 februari 2022

De KAVB start weer met een speciale tulpenkeuring op 28 februari bij IGH, Witte Paal 334, 1742 LE in Schagen. 'Afgelopen 2 jaar was het vanwege Covid vaak niet mogelijk om als KAVB bloemenkeuringen te organiseren, maar nu gaan we weer van start', aldus John Trompert, coördinator kwaliteit en keuringen bij de KAVB.

Van 28 februari tot 2 maart organiseert IGH een Voorjaarsbloemenshow waar veredelaars en broeiers een grote verscheidenheid aan onder andere tulpen en lelies laten zien. De KAVB keurt de tulpen.
De deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en vervolgens een winnaar aanwijzen. Er worden geen cijfers gegeven. Daarnaast heeft de commissie nog de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op tulpen, die haar om een of andere reden positief opvallen.

Het prijsvraagprogramma:
Prijsvraag 1: Pottulpen, minstens 9 stuks per pan of kist
Prijsvraag 2: Snijtulpen, minstens 9 stuks per pan of kist
Prijsvraag 3: Vazen, minstens 15 bloemen per vaas

Wanneer er te weinig deelnemers zijn in een van de prijsvragen, kan de commissie besluiten prijsvragen samen te voegen of te laten vervallen.
Het keuringsverslag wordt in de vorm van een fotoverslag met tekst gepubliceerd op de Facebook pagina van de KAVB. Ook zal er nieuwsbericht worden verspreid.

De keuring vangt aan om 11:00 uur. Inzenders die hun materiaal willen showen wordt verzocht hun materiaal ruim daarvoor neer te zetten met naamkaartjes en NAW gegevens van het bedrijf (inclusief email en webadres).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator kwaliteit en keuringen John Trompert (0252-536954)