Leerlingen Windroos planten bloembollen in wijktuin

dinsdag 28 oktober 2014

ALPHEN AAN DEN RIJN - Groep 8 van basisschool De Windroos heeft bloembollen geplant in wijktuin de Alphense Wetering. Dankzij de scholieren zal de wijktuin komend voorjaar opgefleurd worden met bloeiende tulpen, krokussen, blauwe druifjes, sieruien en irissen in allerlei kleuren.

De bloembollen zijn door de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging van Bloembollencultuur uit Hillegom) beschikbaar gesteld.
De beheerder van de tuin, Helco Mulder, was blij verrast dat de kinderen zo geïnteresseerd waren in de wijze waarop de groenten in de tuin biologisch gekweekt worden. Het was voor Helco de eerst groep schoolkinderen die de tuin bezocht. De officiële opening vindt volgend voorjaar plaats.

Eva Fidder vond het vooral leuk dat ze in de tuin zoveel mochten proeven. “Munt, sla, blad van de mosterplant en gele frambozen. Ik wist niet eens dat die bestonden!” Ook Linda Mesken was enthousiast. “Het was echt heel leuk om met de hele klas lekker buiten bezig te zijn en dat we vies mochten worden. En je leert ook nog welke soorten bollen er allemaal zijn.” Puk van der Laan kan niet wachten tot de bollen opkomen. In het voorjaar gaan de leerlingen terug om het resultaat te bekijken.