Tulpenkeuringen in 2015

vrijdag 23 januari 2015

De KAVB organiseert in 2015 drie bloemenkeuringen speciaal voor tulpen.

De eerste keuring is op vrijdag 30 januari op Proeftuin Zwaagdijk, te gelijk met de Dag van de Tulp. De tweede keer is op woensdag 11 februari in BolleNoord en de derde keer is op maandag 9 maart in de showruimte bij CNB in Lisse.

De tulpen voor de keuring dienen om 10:30 klaar te staan voor de keuring.

Elke keuring staat op zichzelf. De deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en vervolgens een winnaar aanwijzen. Er worden geen cijfers gegeven. Daarnaast heeft de commissie nog de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op tulpen, die haar om een of andere reden positief opvallen.

Het prijsvraagprogramma luidt als volgt:

Prijsvraag 1: Pottulpen, minstens 9 stuks per pan of kist
Prijsvraag 2: Snijtulpen, minstens 9 stuks per pan of kist
Prijsvraag 3: Vazen, minstens 15 bloemen per vaas

Wanneer er te weinig deelnemers zijn in een van de prijsvragen, kan de commissie besluiten prijsvragen samen te voegen of te laten vervallen.

Het keuringsverslag wordt in de vorm van een fotoverslag met tekst gepubliceerd op de Facebook pagina van de KAVB . Door de Facebookpagina te delen wordt er extra publiciteit gegenereerd. Daarnaast zal de KAVB een nieuwsbericht uitsturen om de pers extra ten dienste te zijn.

De keuring vangt aan om 11:00 uur, zodat alle inzenders verzocht worden hun materiaal ruim daarvoor neer te zetten met naamkaartjes en NAW gegevens van het bedrijf (inclusief email en webadres). Een digitale versie van het Formulier voor de Bloemenkeuring kunt u op de website van de KAVB vinden (thema’s – kwaliteit – keuringen – rechts formulier) en gebruiken om het van te voren in te vullen.