Bollieroute

Doe mee met Beer Bollie’s Bollenroute!

Trakteer jezelf op een kleurrijke bloementuin! Niet alleen mooi voor jou maar ook lekker voor honingbijen en vlinders. Doe dit jaar mee met het maken van Beer Bollie’s Bollenroute (en maak bovendien kans op één van de vijf teddyberen met een smakelijke pot bloemenhoning).

Wanneer start de wedstrijd?
De wedstrijd start op donderdag 1 oktober en eindigt op maandag 30 november 2020.

Wat moet je doen?

  • Plant de bloembollen in de grond
  • Kleur en versier Bollie de Beer zo mooi als je kunt en hang ‘m zichtbaar achter het raam
  • Maak hier een foto van
  • Ga naar de Facebookpagina ‘Beer Bollie’s Bollenroute’ en deel deze foto met de hashtag #bollenroute. Vermeld ook je naam, leeftijd, woonplaats én welke bloembollen je hebt geplant.
  • Als in het voorjaar alles in bloei staat, mag je het resultaat ook delen op de Facebookpagina!

Wie kan er mee doen?
Plant bloembollen en versier Bollie de Beer met je grote broer of zus, je ouders, je opa of oma, juffen en meesters: iedereen kan meedoen!

Wat kun je winnen? Wie weet win je een van de vijf reuze knuffelberen en een smakelijke pot bloemenhoning.

Een Bollie’s Bollenroute door heel Nederland!
Hoe meer kinderen meedoen met bollen planten én hun Bollie de Beer achter het raam ophangen, hoe meer vrolijke bolbloemen er in het voorjaar zullen bloeien en hoe meer beren we kunnen zien. Misschien zien we straks wel door heel Nederland vrolijke Bollie’s achter het raam hangen en hebben we een heuse ‘Bollie’s Bollenroute’ gemaakt!

Bloembollen planten doe je zo:
Bloembollen als tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen en sneeuwklokjes, plant je in het najaar. Het liefst in oktober en november. Ze komen dan in het vroege voorjaar (meestal vanaf februari) tot bloei. Elke bloeiende bloembol bevat nectar. En doordat je zorgt dat er in februari al bloeiende bloemen in de tuin staan zijn de bijen je extra dankbaar!

Bloembollen kun je op verschillende manieren planten: verspreid in een border (de aarde in de randen van de tuin of rondom het schoolplein), in groepjes bij elkaar of in potten op het balkon en het terras. Zelfs in het gazon (onder het gras) kun je bollen planten. Als je creatief bent, kun je de bloembollen ook in een mooie vorm (een Bollie de Beer bijvoorbeeld) planten. In het voorjaar staat er dan een kleurrijke beer van echte bloemen in jouw tuin!

Zorg dat de aarde goed los is en graaf voor de bollen een gaatje, ongeveer twee keer zo diep als de bol hoog is. Hiervoor kun je een klein tuinschepje gebruiken. Voor kleinere bollen kun je ook een gleufje maken in de aarde. Zet bollen erin met het puntje omhoog en maak alles weer goed dicht met aarde. Geef de bollen na het planten wat water met een gietertje, zodat ze goed gaan groeien.

Bloembollen zijn volop verkrijgbaar in het tuincentrum en de bouwmarkt, de supermarkt én online.

Kijk ook op Facebookpagina: Beer Bollie’s Bollenroute