Oproep insturen van voorjaarsbloeiers voor registratie via de KAVB proeftuin

vrijdag 6 oktober 2017

Uw tulpen, hyacinten, narcissen en bijzondere bolgewassen worden vaak wereldwijd verhandeld, of als bol of als snijbloem. Een juiste identiteit gekoppeld aan een unieke cultivarnaam is de basis voor kwaliteit binnen de keten. Als (inter)nationale registratie autoriteit verzorgt de KAVB al jaren de registratie van bolgewassen via haar proeftuin. U kunt uw nieuwe cultivars van tulp en narcis insturen tot 15 oktober, de overige bolgewassen tot 1 november 2017. Van al uw nieuwigheden hebben we 30 gezonde, goed bloeibare bollen in één maat nodig. Bij mutanten ontvangen we ook graag ter vergelijking de cultivar waaruit uw mutant is ontstaan.

Alle inzendingen worden beoordeeld op onderscheidbaarheid, uniformiteit en stabiliteit. De registraties worden gepubliceerd in Bloembollenvisie en de KAVB database siergewassen en worden voorzien van een Edibulbcode ten behoeve van o.a. het Ketenregister. De registraties worden verder als naam opgenomen in de CPVO Plant Variety Finder.  

De kosten voor registratie van tulpen is voor leden 505 euro of 705 euro voor niet leden. Voor de meeste overige gewassen zijn de kosten 205 (ledenprijs) of 285 euro excl. BTW. Een gedetailleerd overzicht van de prijzen en de eisen voor het materiaal kunt u hier vinden. Graag ontvangen wij een formulier en een (digitale) foto van uw inzending. 

Het inleveradres van de bollen is: KAVB, Weeresteinstraat 10A, Hillegom (tijdens kantooruren) of KAVB, Postbus 175, 2180 AD Hillegom of op maandagmorgen op de KAVB bloemenkeuring bij CNB in Lisse.